26 Oct 2009

Trendspotting: Magstræde 16 「CPH級グルメ」

Yesterday a Pizza-book by Gorm Wisweh, chef of restaurant 'Magstræde 16' was published.
It tells the story of the most up-coming Italian restaurant and wine bar in the old center of Copenhagen. The book is filled with great photos and original recipes of the chef.


コペンハーゲンで今もっとも注目されているイタリアンレストラン「Magstræde 16」(メーストレード16)の本が発売されました。
大学のクラスメイトが幼なじみ5人と始めたレストランはコペンハーゲンの最も古い町並みにある「Magstræde」(通り名)に2008年にオープン!
そのレストランに込められた思いとゴーム・シェフによる特別レシピーがたくさん載った本は写真も満載でオススメの一冊です。

        (左:オーナーのヤコブとシェフであるゴーム)

The restaurant is situated in a historical building in the oldest part of Copenhagen. The menu is simple, and made of the best local ingredients, and the wine is carefully selected from wineries in Italy. The 6 guys behind Magstræde16 have within a year opened another restaurant, 'Skotterup Spiseri&Enotek', in Northern Copenhagen.


メニューはデンマークの旬な素材を使ったイタリアンです。ワインはイタリアで選び店内にはワインを作っているおじいちゃんの白黒写真が飾られています。歴史的な建物のゆがんだ床やオーナー6人が作った手作りのテーブルが「Magstræde16」ならではのチャーミングな雰囲気を作り上げています。オープンから約半年で北コペンハーゲンの海岸通に「Skotterup Spiseri & Enotek」を開き、どちらのレストランも今最もオススメするコペンハーゲン・グルメ・スポットです。